Huidverzorging is een belangrijk onderdeel van je dagelijkse verzorgingsroutine. Maar hoe zit dat eigenlijk met onze hoofdhuid? Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 1 op de 3 mensen in een bepaalde mate last heeft van zijn of haar hoofdhuid. Genoeg reden om hier eens even iets dieper op in te gaan.

Laten we beginnen bij het begin. Hoofdhuid problemen zijn er in verschillende soorten. We nemen even de meest voorkomende door. Een gevoelige, een droge of een te vette hoofdhuid, maar ook eczeem en psoriasis zien we veel op de hoofdhuid. Mocht je last hebben van één van die laatste twee dan raad ik je aan om naar een huisarts of dermatoloog te gaan.

Wat kunnen we doen bij een gevoelige, droge of vette hoofdhuid?

De Keune Derma Care Peeling is de eerste stap in onze speciale hoofdhuid treatments. Dit product reinigt en verzorgt de hoofdhuid op milde wijze en bereidt deze voor op de na verzorging. Door de hoofdhuid te scrubben worden de dode huidcellen verwijdert waardoor de werkzame stoffen in de shampoo en lotions veel gerichter en beter hun werk kunnen doen. 

De tweede stap is het wassen van de hoofdhuid met de juiste shampoo dit gebeurt met een heerlijke massage wat ook nog eens extra stimulerend werkt.

De derde stap is het haarmasker/ conditioner. Hierbij focussen we ons op het haar, maar ook de hoofdhuid krijgt hier een boost van.

En de laatste stap is het aanbrengen van een lotion, deze kalmeert de hoofdhuid en geeft meteen verlichting. Hierna is het haar klaar om gesteld te worden.

Verder raden we aan om je haar niet te vaak te wassen. 1 a 2 maal per week volstaat. Ook wanneer je last hebt van een vette hoofdhuid, maar zul je het wassen moeten afbouwen. 

 

scalp massage scalp massage apply lotion

Voor onderstaande hoofdhuid problemen hebben we speciale treatments.

- te vette hoofdhuid; waarschijnlijk maak je te veel talg aan, met deze behandling kunnen we die talgproductie afremmen/ reguleren. 

- een gevoelig hoofdhuid; wellicht heb je een droge en/of jeukende hoofdhuid of reageer je op bepaalde producten/ stoffen. De producten behorend bij deze behandeling zijn uiteraard dermatologisch goedgekeurd en bevatten geen sulfaten, alcohol of kleurstoffen. Zelfs de geur is allergeenarm.

- bij roos; jeukende en vette hoofdhuid met witte schilfers/ vlokken. Met deze behandeling gaan we de hoofdhuid kalmeren, de irritatie verminderen en helpen we de huid om roos te verwijderen en te voorkomen.

- een "normale" hoofdhuid; als je de algehele gezondheid van de hoofdhuid wilt verbeteren, maar geen specifiek probleem hebt.

Wij raden aan om de hoofdhuid 1x per 4 tot 6 weken te laten peelen. Dit is een salonbehandeling en daarna behandelen we de hoofdhuid met de bijbehorende producten. Deze peeling is ook niet voor thuisgebruik bedoelt, de na verzorging voor thuis shampoo, conditioner, masker en/ of lotion is een belangrijk onderdeel van de treatment. Met enkel een in-salon behandeling zul je minder resultaat zien.

Wil je meer informatie? Vraag het aan één van onze medewerkers.

 

 

 

LET OP! voor een optimaal resultaat van de treatments is gebruik van de thuisverzorging gewenst!

 

In het kort

STEF kappers is een laagdrempelige kapsalon met hoge salon service. Hier staan onze klanten voorop en luisteren we echt naar je wensen. Het allerbelangrijkste is dat jij uitstraalt wie je bent of wilt zijn. Alleen dan ben je ons perfecte visitekaartje.