Het internet staat vol informatie. Helaas staan er ook een hoop onwaarheden. Hieronder hebben we enkele feiten & fabels over haar voor je samengevat.

 

1 Je haar groeit sneller als je het regelmatig laat knippen. Fabel. Met regelmaat knippen zorgt ervoor dat je haar vol en zonder gespleten punten blijft, maar jammer genoeg gaat het niet sneller groeien. Haar groeit namelijk vanuit de haarwortel en niet vanuit de punt. 

 

2 Haar is dood. Feit. Haar bestaat voornamelijk uit het eiwit keratine en is dood materiaal. Daarom voel je het ook niet wanneer je geknipt wordt. Ben dus voorzichtig bij de kapper met zeggen  "Haal al het dode er maar af”….. grote kans dat we de tondeuse pakken. ;-)

 

3 Gespleten haarpunten kun je herstellen met een haarmasker. Fabel. Punten die zijn gespleten kun je niet meer herstellen. Dan biedt alleen de schaar nog uitkomst. Regelmatig knippen (hoeft niet veel te zijn) en niet te veel styling tools gebruiken zorgt ervoor dat je haarpunten minder snel splijten. Er zijn wel producten die gespleten haarpunten kunnen camoufleren, maar ook deze kunnen het haar niet herstellen.

 

4 In de zomer groeit je haar sneller, dan in de winter. Feit. De zon schijnt langer in de zomer en we zijn meer buiten waardoor we meer vitamine D opnemen. Dit heeft een gunstig effect op de haargroei.

 

5 Als je een grijze haar eruit trekt krijg je er twee voor terug. Fabel.. Was het maar waar. Dan zouden er geen kale mensen meer zijn! In ieder haarzakje groeit maar 1 haar tegelijk. Een haarzakje maakt echter wel meerdere haren aan in een mensen leven.

 

WORDT VERVOLGD.

In het kort

STEF kappers is een laagdrempelige kapsalon met hoge salon service. Hier staan onze klanten voorop en luisteren we echt naar je wensen. Het allerbelangrijkste is dat jij uitstraalt wie je bent of wilt zijn. Alleen dan ben je ons perfecte visitekaartje.